18+ Paintball
In de afgelopen 10 jaar is paintball uitgegroeid tot één van de spannendste en populairste teamsporten ter wereld. Paintball wordt al meer dan 35 jaar gespeeld, ongeacht leeftijd of levensstijl. Of het nu managers of studenten, huisvrouwen of secretaresses zijn, paintballspelers hebben een avontuurlijke inslag en bezitten een sterke competitie geest. Het is een spel waarin mannen en vrouwen als gelijke strijden en leeftijd niet door jeugd wordt gedomineerd.

Lengte en lichaamskracht zijn niet zo belangrijk als intelligentie en vastberadenheid. Paintball is tevens een teambuilding sport. Spelers leren om als team samen te werken en verkrijgen gaande weg steeds meer zelfvertrouwen. Maar, boven alles, paintball is gewoon spannend en leuk. Als de adrenaline door je aderen raast, kun je niet anders dan genieten van de spanning die dit spel teweegbrengt. Paintball is een teamsport en is zo verre verwant aan andere "bal" georiënteerde sporten, dat er 2 of meer teams zijn die een gemeenschappelijk doel nastreven. Het heeft spelregels, scheidsrechters, een puntentelling en competitie De sport wordt zonder lichamelijk contact gespeeld, zit vol actie en spanning, vergt zowel fysieke als mentale inspanning en geeft ontzettend veel spelplezier.
Wat paintball niet doet is:

• Geweld promoten.
• Oorlog verheerlijken.
• Mensen leren een wapen te gebruiken.
• Het gevoel geven onoverwinnelijk te zijn.

Een paintballetje is een ronde, zeer dunne gelatine capsulegevuld met een vloeibare kleurijke kleurstof. De vulling is een niet-giftige, niet-bijtende en voor het milieu onschadelijke vloeistof. Het laat zich gemakkelijk met water uit kleding halen en van de huid wassen.

Paintballetjes zijn er in alle kleuren en wanneer een speler door een paintballetje geraakt wordt, spat deze open en laat een duidelijke "paint-vlek" zien. De speler is dan voor deze spelsessie uitgeschakeld. De achtergebleven paintballs lossen op in het regenwater, de vrijkomende kleurstof is opgebouwd uit in de natuur voorkomende elementen en wordt dus volledig opgenomen in het milieu zonder schade aan te brengen.

Tijdens het paintballspel staat de veiligheid altijd op de eerste plaats! Ondanks dat de statistieken aantonen dat paintball veiliger is dan squash, skiën, voetbal painball masker en vele andere takken van sport, is de mogelijkheid van een blessure niet uitgesloten. Voor de veiligheid dienen de spelers te allen tijden goedgekeurde paintballmaskers te dragen, zolang zij zich in het "actieve" speelveld bevinden.
Gedurende het paintballspel verlenen instructeurs, onze marshalls, assistentie aan de paintballspelers en hebben zij de taak de naleving van veiligheids-voorschriften in het oog te houden. Indien men zich in de afgebakende veilige zone bevindt, dient het paintballgeweer voorzien te zijn van een speciale paintballgeweer-loopplug en te worden opgehangen in een wapenrek. Dit is een extra veiligheidsmaatregel omdat binnen dit gebied het afzetten van de paintballmasker is toegestaan.